Volgende optredens:

Laatste repetitie avond: 9 Juli 2018

Wederom houden wij onze "leerlingen voorspeelavond"
Alle leerlingen zullen iets van hun vooruitgang laten horen.
Tevens staan onze Docenten klaar op het een en ander uit te leggen.

Iedereen welkom, Ouders de opa's / oma's / donateurs / oudleden en andere belangstellende.

Of KOMT U OOK MEESPELEN?
Weet U welkom om eens onze verenigings sfeer te beluisteren.

Aanvang 19:30
Dorpshuis "De Belleman"

Who's Online
1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members
Powered by Visitor Maps

De vereniging

Chr. Muziekvereniging Elkander Getrouw Zwartebroek/Terschuur is in 1960 opgericht en gaat dus al een halve eeuw mee. EG is een laagdrempelige vereniging omdat iedereen die muziek wil maken dat moet kunnen leren. Uiteraard moet het daarbij wel van beide zijde klikken en moet er enige aanleg zijn voor ritme.

EG is een zogenaamde drumfanfare waarbij koper- en slagwerkinstrumenten de basis vormen. Zo heeft een drumfanfare trombones, trompetten, bugels, baritons, saxofoons, fluiten, sousafoon als koperinstrumenten en snaredrums, grote trom, marchingbell, lyra etc als slagewerk. Een klarinet of hobo zul je niet vinden bij een drumfanfare.

Rond 2005 heeft de vereniging een ommekeer gemaakt in de muziek keuze. Vandaag de dag staat hedendaagse muziek van onder andere Jan Smit, Charles Aznavour, de Beatles en Adele op de lessenaar. Ook het dragen van het Uniform is passé. Met name omdat de jeugd het niet aantrekkelijk vindt om daarmee geassocieerd te worden. Kortom een veelzijdige vereniging die meegaat met zijn tijd.

De verbondenheid met de dorpen Zwartebroek en Terschuur is zo verankerd dat EG zich op meerdere momenten laat zien in de door de Stichting TerBroek georganiseerde evenementen zoals de optocht op koningsdag, lampionnenoptocht en de aankomst van Sint Nicolaas. Daarnaast wordt eens per jaar een zomeravondconcert verzorgd in beide dorpen. Inwoners kunnen dan op een andere en ongedwongen manier kennis maken met de vereniging en haar leden.

Muziekonderwijs is ook goed voor de algemene ontwikkeling van kinderen en draagt bij aan de bewustwording van één mondiale taal….. die van muziek. Noten zijn overal ter wereld hetzelfde en vergen geen verdere uitleg als je taal beheerst. De muziekvereniging is daarom een mooi alternatief voor de muziekschool. Leren en spelen gaan gelijk op bij ons. Naast de lage kosten krijgen leerlingen ook een instrument in bruikleen. Dit in tegenstelling tot de muziekschool. Voor zover mogelijk proberen wij zelf de leerlingen op te leiden. Lukt dat niet dan huren wij professionele krachten in.

Voor meer informatie, info@elkander-getrouw.com

Of loop eens binnen bij “De Belleman” te Zwartebroek, op een van onze wekelijkse repetitie avonden.

Elke Maandagavond vanaf 19:30   Weet U welkom.

 

Muziekvereniging Elkander Getrouw

geeft meer, VEEL meer!

1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members
Max visitors today: 4 at 01:50 pm CEST
This month: 21 at 04-13-2024 04:20 pm CEST
This year: 37 at 02-02-2024 08:14 am CET
All time: 109 at 12-29-2022 11:34 pm CET